ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ

Φωτογραφία του Γιάννη ΚραβαρίτηΟ Γιάννης Κραβαρίτης αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην κατεύθυνση «Πρόληψη – Παρέμβαση – Αποκατάσταση». Το 2009 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) Θεσσαλονίκης.

Από το 2006 έως σήμερα ασχολείται εμπεριστατωμένα με την κατ’ οίκον αποκατάσταση. Καλύπτει τις περιοχές των Δήμων Αλμυρού, Στυλίδας, Θεσσαλονίκης και παρέχει υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε νευρολογικές καταστάσεις, ορθοπεδικές περιπτώσεις, μετεγχειρητικές φάσεις αποκατάστασης, καθώς και σε περιπτώσεις λειτουργικής αποκατάστασης ηλικιωμένων.

Τη διετία 2009 – 2010 εργάστηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου στα πλαίσια του μαθήματος κλινική άσκηση ΙΙΙ δίδασκε μεθόδους φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ). Ασχολήθηκε με αποκατάσταση ασθενών μετά από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης και παθήσεις / κακώσεις περιφερικού και κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 2014 ίδρυσε ιδιόκτητο χώρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική άσκηση με ταυτόχρονη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων αξιολόγησης Biofeedback, πλατφόρμες ισορροπίας και ηλεκτροδιέγερση.

Παράλληλα, επί 11 έτη εργάστηκε στη Μεταδευτεροβάθμια και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2006 έως το 2017 υπήρξε εκπαιδευτής στη Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ όπου δίδασκε τα μαθήματα Κινησιολογία, Κινησιοθεραπεία, Αθλητιατρική. Το 2009 – 2010 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας διδάσκοντας το μάθημα της Βιολογικής Μηχανικής.

Από το 2018 επεκτείνει τη δραστηριότητα της κατ΄ οίκον αποκατάστασης στην επαρχία Λαγκαδα.